Tips |

Rondkijken loont

Iedere autoverzekeraar hanteert zijn eigen formule voor het berekenen van de autoverzekeringspremies.
Er zijn grote verschillen welke gegevens gebruikt worden in de premie-berekeningsformules, maar meestal zijn de schadevrije jaren, je leeftijd, de af te leggen kilometers en je postcode van meeste invloed.
Dit is ook aangetoond door verschillende partijen.

Wekelijks of maandelijks passen de autoverzekeraars hun premies aan, dus vaak checken en rondkijken kan lonen!

Aanvullende verzekeringen

Als je online een autoverzekering wilt afsluiten dan zoek je vaak naar de laagste premie.
Maar let op, als je ook nog aanvullende verzekeringen gaat afsluiten, dan kun je wel eens duurder uit zijn dan bij een hogere premie en dezelfde aanvullende verzekeringen.
Wist je dat je een aanvullende autoverzekering niet per sé bij dezelfde autoverzekeraar hoeft af te sluiten?

Gratis producten

Als er iets gratis wordt aangeboden zoals een ‘zorgeloos verzekerd bundel’ of ‘Plus pakket’ dan klinkt dit leuk maar als je de voorwaarden goed bestudeerd krijg je eigenlijk niets. Immers haast nooit geeft niemand iets gratis weg.
Maar er zijn uitzonderingen, en soms heeft een tussenpersoon een deal kunnen maken voor een bepaalde actie.
Advies, laat je niet misleiden en lees de voorwaarden goed. Het is niet leuk deze voorwaarden te lezen, maar je weet dan wel of het echt iets is dat je 'gratis' krijgt.

Volledig aanbod van de partijen

Soms biedt een autoverzekeraar voor een bepaalde dekking meerdere verzekeringsmogelijkheden.
Een autoverzekering-tussenpersoon of autoverzekering-vergelijker geeft meestal het overzicht van de verzekeraars waarmee zij een volmacht mee hebben en waarmee zij een autoverzekering kunnen afsluiten.
Tussenpersonen tonen de online autoverzekeringen van andere partijen niet omdat ze daar ook geen volmacht voor hebben en dus niet kunnen afsluiten.
Autoverzekering-vergelijkers tonen eerst de autoverzekeringen waar zij een volmacht mee hebben en die bij hun online afsluitbaar zijn. Je kunt andere autoverzekeringen die in hun portfolio zitten na wat handelingen wel opvragen.
Dit zijn echter niet alle online verzekeraars die er zijn!.
De reden voor onze site is juist dat wij alle online autoverzekeraars willen tonen.

Korting op je premie

Korting op je premie krijg je vaak als je per jaar betaald in plaats van per maand. Als jouw financiële situatie het toelaat kun je wel op deze manier tot 10% op je premie besparen.
Sommige autoverzekeraars geven ook premiekorting als je andere verzekeringsproducten bij hen afsluit of al hebt lopen.
Als je mee kan doen met een verzekeringscollectief van bijvoorbeeld je werkgever, kan dat ook schelen in je autoverzekeringspremie. Dit geldt ook als je bent aangesloten bij sommige consumenten belangenverenigingen.

Je eigen risico

Je eigen risico kan je bij sommige autoverzekeraars aanpassen en zo kun je een lagere autoverzekeringspremie krijgen.
Met de eigen risico variëren is een persoonlijke keuze die wel gevolgen kan hebben...

De leeftijdsgrens

Verzekeraars gaan ervan uit dat jongeren tot 24 jaar en ouderen (65 plussers) sneller geneigd zijn ongevallen te veroorzaken. Dit resulteert soms in een nadelige behandeling op het gebied van tarief en inschaling.
Indien je onlangs 24 jaar bent geworden, let er dan op dat de verzekeraar een ongunstige behandeling van jongeren terugdraait.
Kijk ook meteen of je eventueel kunt overstappen op een goedkopere autoverzekering.
Voor ouderen is overstappen van verzekeraar vaak onmogelijk, omdat verzekeraars ze als een groter risico beschouwen. Een aantal verzekeraars accepteren geen autobestuurders boven een bepaalde leeftijdsgrens. Andere verzekeraars hanteren een premieverhoging voor oudere automobilisten.
Loop u tegen de 60 en maakt u regelmatig gebruik van uw auto? Kijk dan bijtijds of u kunt overstappen naar een goedkopere autoverzekering.